top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverEsther Timmerman

Hoe kies ik een coach?


Hoe kies ik een coach?

Iedereen mag zich coach noemen. Het is geen beschermd beroep. Coaches zijn mensen met vele verschillende kwaliteiten. Waar let je op als je een coach zoekt?


Een professionele coach

Een professionele coach is geaccrediteerd bij een beroepsvereniging, bijvoorbeeld de NOLOC of de NOBCO. Dit garandeert dat de coach werkt volgens de ethische codes op het gebied van vertrouwelijkheid, belangenverstrengeling, integriteit en dergelijke. Op deze wijze wordt gegarandeerd dat de coach aan bijscholing doet en er is er een klachtenregeling. Een professionele coach is goed opgeleid. Wat een goede opleiding is, hangt natuurlijk af van de coachvraag en het coachaanbod. Een coachopleiding van een paar weken is zeker niet hetzelfde als een fulltime academische psychologiestudie. Hoe breder de opleiding hoe meer een coach kan aansluiten op de coachee en zijn coachvraag in plaats van alleen zijn eigen kunstje te doen. Ikzelf heb de opleiding gevolgd bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie, een intensieve opleiding.


Een deskundige coach brengt ervaring mee

Ik heb zeker een rugzak vol levenservaringen. Welke ervaring relevant is voor jou, hangt af van jouw coachvraag.

  • Wil je stappen zetten in je loopbaan? Dan is een coach geschikt die zelf verschillende functies heeft bekleed bij uiteenlopende bedrijven.

  • Heb je een coachvraag over je levensvisie? Dan is een coach geschikt die zelf het nodige heeft meegemaakt op zijn/haar levenspad

Persoonlijk gesprek met je coach

Het is belangrijk dat er een klik is met je coach. Hiervoor is het nodig dat je de coach face-to-face spreekt vóórdat het coachtraject start. Dan is het natuurlijk handig als de coach niet te ver weg woont en een fijne gespreksruimte heeft. De ervaring leert dat het beter is te kiezen voor een coach uit je eigen omgeving. Dat helpt bij het reflecteren en het afstand nemen van je dagelijkse beslommeringen.


Kom in contact met een coach

Loop jij er al een tijdje aan te denken om jou ‘Dromen’ waar te maken? Wil je de stap daadwerkelijk gaan zetten. Wil jij in contact komen met een coach in Zeeland? Ik maak graag een afspraak met je om in een vrijblijvend gesprek te bespreken of ik jouw coach mag zijn. Door mijn intensieve opleiding en werkzaamheden heb ik een flinke rugzak met levenservaring.


Op mijn website: DDD-Coaching kun je lezen welke coach sessies ik geef en via mijn agenda kun je deze direct boeken. Heb je vragen, stuur mij gerust een bericht. Ik kom graag in contact met je.


Esther Timmerman | DDD-Coaching


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

VEERKRACHT

Comments


bottom of page