top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverEsther Timmerman

TEMPORISEREN


…..of anders gezegd….LANGZAAM AAN…


Daar ben ik weer…Na een hele lange 'stilte'

Afgelopen tijd ben ik bezig geweest met:

DROMEN…Om pijnloos door het leven te gaan

DURVEN…Mezelf durven te laten opereren, zodat mijn droom uitkomt

DOEN…OPERATIE GESLAAGD! Gedaan!...Mezelf laten opereren, overgeven aan mensen met specialisme in ETZ in Tilburg zodat ik mijn DROOM KAN LEVEN.


DROMEN VAN EEN PIJNLOOS LEVEN

4 jaar lang heb ik (door mijn hartstilstand) moeten leven met ondragelijke aangezichtspijn. Iedere dag en op het laatst ook in de nacht, ondragelijke pijnen en hoge dosis aan medicatie om in ieder geval het leven nog een beetje dragelijk te maken. Eerst heb ik natuurlijk van alles geprobeerd om maar niet die risicovolle operatie te hoeven ondergaan, totdat ik vorig jaar toch besloot mezelf te laten opereren!


COVID-19

Maar toen….was er COVID… en dus geen operatie! Deze werd uitgesteld. Uiteindelijk een jaar lang! Ik kon mijn praktijk niet volledig oppakken, omdat ik niet wist wanneer ik geopereerd zou worden. Het was geen optie om mijn cliënten na een paar sessies te vertellen dat ze de komende maanden niet in mijn praktijk terecht konden vanwege een operatie die ik moest ondergaan. Vandaar mijn 'STILTE'. Ik had zeker cliënten in mijn praktijk - in stilte-, want zij wisten van mijn situatie af.


Maar

 • Geen bekendheid op social media

 • Geen reclame

 • Geen netwerkbijeenkomsten

 • Geen intervisie

Maar

 • Wel online coachen

 • Wel coaching in de natuur

 • Wel coaching in ons ‘tuinhuis’ corona proof

 • Wel coaching in mijn praktijk met gepaste afstand en corona proof

JEUGDCOACHING

Ondanks Covid en mijn wachten op mijn operatie heb ik zeker niet stilgestaan. Mijn enthousiasme over coaching werd steeds groter. Hoe mooi is het als cliënten die bij mij in de praktijk zijn geweest en mijn DDD-methode hebben gevolgd, nu weer verder kunnen en zelf de handvatten hebben weten te vinden om met bepaalde situaties om te gaan. Ik kreeg ook meer jongeren in mijn praktijk, waardoor ik ondertussen de opleiding tot JEUGDCOACH PRACTITIONER ben gaan volgen. Daarnaast geef ik ook les aan jongeren op een VMBO- school.

Zij inspireren mij!


Jongeren coachen heeft een andere aanpak nodig dan ouderen, vandaar dat ik deze opleiding ben gaan volgen, op de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.


IK BEN

Nu ik deze behaald heb zal ik ook een aparte methode toe gaan passen bij jongeren in mijn praktijk, namelijk de 'IK BEN' Methode. Op mijn website kun luisteren naar 'IK BEN', hoe ik vertel wat de 'IK BEN' Methode inhoud en voor wie deze methode bedoeld is. (Als je liever leest dan luistert dan kan dit uiteraard ook!)


TEMPORISEREN

Mijn teamleider van de school, waar ik werk kwam bij mij op ziekenbezoek en meldde mij dat ik moest TEMPORISEREN…. Mooi (werk)woord vond ik dat. Het inspireerde mij.

TEMPORISEREN…Dit doen wij met z’n allen veel te weinig.


Temporiseren… Als ik aan dat woord denk, komt het volgende in mij naar boven:

 • STILSTAAN bij waar je nu staat.

 • GENIETEN van alles om je heen!

 • DANKBAAR zijn!

 • Wat kan ik allemaal WEL?

 • Wat vind ik ECHT BELANGRIJK?

Temporiseren is inspireren…..


Dit heb ik afgelopen maanden dan ook echt gedaan en ben ik DANKBAAR voor mijn leven.

Ik heb weer energie nu ik geen pijn meer heb. De komende maand nog een klein beetje revalideren en vooral genieten van mijn zomervakantie. Vanaf september ga ik weer van Temporiseren naar Inspireren!


ZEEUWSE ZONNIGE GROET,

Esther Timmerman

DDD-Coaching


Mijn praktijk zal, naast mijn baan in het onderwijs vanaf september weer volledig geopend zijn. Dit betekent dat je ook in de avond en in het weekend bij mij terecht kan.

72 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

VEERKRACHT

Comments


bottom of page